Jouw Party, maar dan geheel in de Soul City stijl 

Jij wilt een leuk en mooi event maken van jouw bijzonder moment? Een bruiloft, jubileum, verjaardag of je moet een personeelsfeest plannen?

Wij kunnen samen met jou een prachtig, memorabel feest organiseren, geheel in de Soul City stijl. We hebben een ruime range in artiesten, bands en DJ's en kunnen bovendien zorgen voor een complete make-up of make-over. Neem contact op met ons en we bespreken hoe wij kunnen aansluiten op jouw wensen. Eén ding is zeker, we gaan er samen een uniek feest van maken! Mail of bel ons via CONTACT!

ZIZO te Meppel, Het Klooster te Nuenen en Stadion Galgenwaard in Utrecht zijn de  laatste nieuwe locaties Soul City

Zaterdag 30 november is de allereerste editie van Soul City te Meppel in de prachtige, stijlvolle zaal van Restaurant ZIZO.  Zaterdag 7 december is de allereerste Soul City editie in Het Klooster te Nuenen, slechts enkele kilometers buiten Eindhoven. In de bijzonder mooie Vip-Business Lounges van het Stadion Galgenwaard staat Soul City vanaf 15 februari 2020.

Naast de bestaande locatie Het Ketelhuis, op het Landgoed Grote Beek te Eindhoven zijn wij altijd op zoek naar nieuwe, passende locaties voor onze concepten. 

Check de events op de AGENDA.

Concertfilm Aretha Franklin gaat na 46 jaar in première

Niet lang na het overlijden van 'Queen of Soul' Aretha Franklin zal eindelijk de film 'Amazing Grace' verschijnen. De in 1972 door Sydney Pollack geregisseerde film is zowel een intrigerende documentaire als een meeslepende concertfilm.

In 'Amazing Grace' volgt Pollack de toen 29-jarige Aretha twee dagen tijdens de opnames van het gelijknamige live-album, dat door critici geroemd wordt als een van Franklins beste albums. De film onderstreept niet alleen de alom geprezen vocale kwaliteiten van de 'Queen of Soul', die in die tijd de ene na de andere hit scoorde, maar toont ook de toewijding van de gelovige Franklin en in welke mate dit gegeven extra lading gaf aan het album. Waar eerdere albums vooral gezien werden als een verzameling van hits, was dit haar eerste album dat een compleet verhaal overbracht.

De film werd nooit helemaal afgemaakt; er was 'gedoe' met technische en zich voortslepende juridische kwesties en Franklin was daarnaast ook niet helemaal tevreden met het resultaat.
Producer Alan Elliott verwierf in 2007 de rechten van de film en is er nu dan eindelijk in geslaagd om met toestemming en medewerking van Aretha's familie de film af te maken en uit te brengen.
De film verschijnt begin 2019.

Soul City viert 10-jarig bestaan op 31 mei 2020

HIPHOP HOORAY!

Zondag 31 mei 2020 (1e Pinksterdag) vieren we het 10-jarig bestaan van Soul City en dat doen we met een klein, maar fijn festival in Het Klooster te Nuenen. Het Klooster heeft meerdere zalen, inclusief een mooi theater. Nuenen ligt slechts enkele kilometers buiten Eindhoven.

Volg ons en je krijgt steeds meer informatie over dit evenement met food, music & fun!
Dance Classics, RnB, Soul, Motown, Funk, Disco, Swingbeat, Hiphop, Reggae, Club Classics, Hardsoul, Nu-Disco en Funky Disco-House!

 

De 1e fase voorverkooptickets is voorbij! Vanaf vandaag, 1 september gaat de 2e fase in, de EARLY BIRD TICKETS en nog steeds kun je voordelig naar het SOUL CITY LIVE! FESTIVAL vanwege het 10 jarig-bestaan van Soul City! De Group Tickets zijn zelfs nog voordeliger. Profiteer NU!

Check het event op onze AGENDA en STAY TUNED!

Biopic Teddy Pendergrass in de planning

Warner Bros. heeft de rechten verworven om een film te maken over soullegende Teddy Pendergrass. Zanger/acteur Tyrese Gibson is verheugd de singer-songwriter te mogen vertolken.

"Het is een eer om aan deze reis te beginnen. Dit is de rol waarvan ik voel dat ik er voor geboren ben", aldus Gibson. "Teddy Pendergrass omhelsde me en gaf mij voor hij overleed de verantwoordelijkheid om zijn verhaal te vertellen." Gibson neemt ook samen met Lee Daniels en Donald De Line de productie op zich. Teddy's weduwe, Joan Pendergrass is executive producer.

Teddy Pendergrass brak begin jaren 70 door als leadzanger van Harold Melvin & The Blue Notes en was te horen op hits als 'If You Don't Know Me By Now', 'The Love I Lost', 'Don't Leave Me This Way' en 'Wake Up Everybody'.

Na meningsverschillen ging Pendergrass solo verder, wat hem veel succes bracht: vier platina en twee gouden albums, vijf Grammy-nominaties en wereldwijd uitverkochte zalen. Teddy's manager, Shep Gordon, zag dat hij vooral een vrouwelijk publiek trok en kreeg het idee voor een 'women-only' concertreeks, waarmee een trend was geboren.

De zanger raakte verlamd bij een auto-ongeval in 1982. Pas in 1985 zou hij weer voor het eerst optreden en wel tijdens Live Aid, waar hij 'Reach Out And Touch' zong met Ashford & Simpson.

In de jaren daarna pakte hij in een wat rustiger tempo zijn carrière weer op, tot hij in 2007 stopte met optreden. Na een succesvolle operatie aan darmkanker in 2009 kreeg hij binnen enkele weken ademhalingsproblemen waaraan hij op 13 januari 2010 overleed. Teddy Pendergrass werd 59 jaar.

Bekijk hier Teddy Pendergrass met 'Come Go With Me/Close The Door', live in London (1982):